Solceller har varit ett hett ämne på mångas läppar under den senaste tiden. Inte minst bland många elektriker som väljer att utbilda sig för att kunna montera solpaneler. Men är solceller bara en trend eller en långsiktig lösning? I detta inlägg delar vi med oss av våra tankar kring detta.

Solceller då vs idag

En bra början är att kolla tillbaka och se hur solceller såg ut och användes förut, för att sedan jämföra detta med hur det ser ut idag. Solceller har funnits längre än vad många tror och uppfanns redan för ett par decennier sedan. Problemet då var att efterfrågan var mycket liten, de var dyra att köpa och väldigt ineffektiva. Något som gjorde att det helt enkelt inte lönade sig att investera i solpaneler.

photovoltaic-286025_1280

Idag ser det dock helt annorlunda ut. I takt med att vår miljö blir allt mer förorenad så har också folk blivit allt mer miljömedvetna, vilket har gjort att efterfrågan på alternativ energi har ökat kraftigt. I och med att efterfrågan har ökat så har också allt fler företag gett sig in i branschen och börjat tillverka solpaneler, vilket har lett till lägre priser. Inte nog med detta så är solcellerna idag mycket effektiva vilket också gör solceller till en lönsam investering.

Vad vi också kan se runt om i världen är att allt fler länder börjar att subventionera köp av solceller, vilket hjälper till att driva på utvecklingen ytterligare. Med det sagt så är jag övertygad på att vi bara sett början av solceller. Jag tror inte det är någon kortvarig trend, utan en trend som är här för att stanna!

Vad tror du om solceller och dess framtid?

Solceller – En trend eller långsiktig lösning?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *